Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Doorzoeking panden in Oisterwijk, West-Betuwe en Breda in verband met belastingfraude

De FIOD heeft op woensdag 17 maart 2021 een woning/bedrijfsadres doorzocht in Oisterwijk. Gelijktijdig vond er een doorzoeking plaats in een woning/bedrijfsadres in de gemeente West-Betuwe en een pand in Breda. De doorzoekingen werden uitgevoerd in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude dat is gestart na een signaal van de Belastingdienst. Bij de doorzoekingen zijn twee verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor op verdenking van betrokkenheid bij belastingfraude en valsheid in geschrifte. Bovendien is een derde verdachte voor verhoor uitgenodigd op het politiebureau.

De verdachten uit Oisterwijk en West-Betuwe zijn in het bezit van een aantal BV’s. Het vermoeden bestaat dat zij omzetbelasting terugvroegen bij de Belastingdienst waarbij zij gebruik maakten van vervalste facturen. De Nederlandse schatkist is hierdoor benadeeld voor een bedrag van circa 750.000 euro.

Tijdens de doorzoekingen is er beslag gelegd op digitale gegevensdragers en administratie. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Belastingfraude werkt ondermijnend en concurrentievervalsend
De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel aan hun betalingsverplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe. Ook ondermijnt deze fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Informatie: Herman Opmeer 06 - 1860 1769

Categorie :