Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Doorzoeking in woning en restaurant in onderzoek naar belastingfraude

In de gemeente Aa en Hunze heeft de FIOD op maandag 30 augustus een doorzoeking gedaan in een restaurant en een woning. Dit in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar uitbetaling van loon in contanten, zonder administratie en afdracht van loonheffing en inkomstenbelasting. De diverse malversaties zouden hebben plaatsgevonden in de periode van 2015 t/m 2020. Daarnaast ontbreekt de aangifte vennootschapsbelasting over het jaar 2015. In het onderzoek zijn een man en een vrouw en twee rechtspersonen aangemerkt als verdachten. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Tientallen parttime medewerkers werden contant betaald zonder dat er over het loon loonheffing zou zijn afgedragen aan de fiscus. Administratie van de verdachte rechtspersonen zou er niet zijn.  De werkzaamheden werden in deze periode voor twee bv’s verricht, waarvan de twee verdachten eigenaar of bestuurder zouden zijn. Tijdens de doorzoeking is er beslag gelegd op administratie en een taser. In dit onderzoek zijn er vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

Voor informatie: Herman Opmeer, 06-1860 1769

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid.

Categorie :