Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Doorzoeking in bedrijfspand vanwege belastingfraude

Op vrijdag 30 september heeft de FIOD een bedrijfspand in Roermond doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude. Het bedrijf wordt verdacht van het niet doen van verplichte belastingaangiften. Een 53-jarige vrouw en een 60-jarige man uit de gemeente Roerdalen hebben vermoedelijk leiding gegeven aan deze strafbare gedraging. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Er is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na een controle van de Belastingdienst. Het bedrijf van de verdachten heeft als activiteit het verkopen van toners en inktcartridges voor printers. Uit onderzoek van de FIOD blijkt dat verdachten over de periode januari 2021 tot en met juni 2022 geen kwartaalaangiften omzetbelasting indienden. De totale omvang van de verschuldigde belasting moet nader onderzoek uitwijzen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. 

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven (juiste) belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt. 

Meer informatie: Audrey Nijhof, 06 - 50 100 261

Categorie :

Op deze pagina