Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Belastingfraudeur aangehouden in nieuw onderzoek naar belastingfraude

De politie heeft woensdagavond bij een verkeerscontrole in Roosendaal een 57-jarige man uit Turkije aangehouden in een onderzoek van de FIOD naar fraude met belastingaangiften. De man wordt verdacht van valsheid in geschrift en belastingfraude. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld voor 14 dagen.

De 57-jarige man stond gesignaleerd. Hij woont in Turkije en heeft geen vaste woon- en verblijfplaats in Nederland. Het vermoeden is dat hij tussen maart 2015 en juni 2015 voor tientallen derden in de omgeving van Deventer, Roosendaal en Bergen op Zoom onjuiste aangiften inkomstenheffing heeft gedaan.

De man is eerder veroordeeld voor het opvoeren van fictieve bedragen voor persoonsgebonden aftrek in belastingaangifte van derden. In november 2014 is hij door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar en een ontneming van € 11.000. Vermoed wordt dat hij, nadat hij zijn straf had uitgezeten, zich opnieuw is gaan bezighouden met het doen van onjuiste belastingaangiften.

Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat aftrekposten die mensen invullen in hun belastingaangiften juist zijn. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt de Staat inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Categorie :