Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Belastingadviseurs verdacht van belastingfraude

Op 21 juli heeft de FIOD een 54-jarige man en een 52-jarige vrouw uit Ede aangehouden. Het echtpaar wordt verdacht van belastingfraude. Een woning en een kantoor in Ede zijn doorzocht, waarbij beslag is gelegd op fysieke en digitale administratie.

Het echtpaar is eigenaar van een belasting- en advieskantoor. Na een melding van de Belastingdienst is de FIOD een strafrechtelijk onderzoek gestart. Het vermoeden is dat verdachten niet hebben willen meewerken aan het beschikbaar stellen van de boekhouding en vervolgens opzettelijk niet hebben meegewerkt aan een boekenonderzoek door de Belastingdienst.

Het verdachte echtpaar is inmiddels weer heen gezonden en de officier van justitie heeft de man en de vrouw direct een taakstraf opgelegd.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket te Zwolle.

Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat ondernemers en burgers tijdig en juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :