Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Amsterdammer aangehouden in onderzoek naar btw-fraude

Op woensdag 27 oktober is een 52-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van het leidinggeven aan een organisatie die via een Besloten Vennootschap btw-fraude pleegde. De man is aangehouden in zijn woning en voor verhoor overgebracht naar het cellencomplex in Zwolle. Tijdens de doorzoeking in zijn woning is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie en pinpassen die niet van hem waren.

Na een melding van een bank bij de FIU dat er verdachte transacties plaatsvonden, is de FIOD het onderzoek gestart. Contante stortingen en overboekingen op de bankrekening van de BV waren niet terug te vinden in de aangifte omzetbelasting. Eerder in het onderzoek zijn twee verdachten verhoord die vermoedelijk als katvangers waren ingezet. Het vermoeden bestaat dat een van de katvangers in opdracht van de hoofdverdachten handelde. De andere katvanger was zich mogelijk niet bewust van zijn rol. Hij had moeten nagaan of hij niet meer verantwoordelijk was voor het bedrijf en was uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Belastingfraude kan een systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :