Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhoudingen vanwege belastingfraude

De FIOD heeft op maandag 17 april twee mannen aangehouden en doorzoekingen verricht. De mannen van 53 en 78 uit Rotterdam werden na hun aanhouding overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Het tweetal wordt verdacht van fraude met de inkomstenbelasting en de omzetbelasting. In twee woningen en een bedrijfspand in Rotterdam zijn doorzoekingen verricht. Daarbij is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na een signaal van de Belastingdienst. De 53-jarige verdachte voerde als ondernemer onderhoud en reparaties uit aan huishoudelijke apparaten. De man van 78 is als aandeelhouder betrokken bij de onderneming. De mannen hebben vermoedelijk over meerdere jaren geen aangiften of opzettelijk onjuiste aangiften inkomstenbelasting en omzetbelasting ingediend voor de onderneming.

Uit onderzoek van de Belastingdienst naar de bankrekeningen van de 53-jarige Rotterdammer kwam naar voren dat hij gedurende meerdere jaren bedragen ontving op zijn privé-bankrekening voor verrichte werkzaamheden als ondernemer. Deze bedragen heeft het onderzoeksteam niet teruggezien in de aangiften inkomstenbelasting of omzetbelasting.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven (juiste) belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Voor informatie: Audrey Nijhof, 06 - 50 100 261

Categorie :