Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhoudingen in onderzoek naar witwassen en faciliteren van criminelen

Op woensdag 6 juli heeft de FIOD twee vrouwen uit Amstelveen en Eindhoven en twee mannen uit de gemeente Nijmegen aangehouden. Allen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie en witwassen. Tijdens doorzoekingen in drie woningen en een bedrijfspand is beslag gelegd op administratie, digitale gegevensdragers en contant geld.

Vermoedelijk hebben de verdachten in het verleden enkele honderden versleutelde telefoons in binnen- en buitenland verkocht. Deze telefoons werden vooral door criminelen gebruikt om onderling te communiceren. Het vermoeden bestaat dat de verdachten zich bezighielden met in georganiseerd verband witwassen van crimineel vermogen. In dit onderzoek werd ook een duidelijke rolverdeling in de organisatie zichtbaar, waarin iedere verdachte een bepaalde rol had om de criminele handelingen soepel te laten verlopen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Meer informatie: Audrey Nijhof, 06 - 50 100 261

Categorie :