Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhoudingen in onderzoek naar grootschalige sigarettensmokkel

De FIOD is in samenwerking met de Engelse en Belgische douane een strafrechtelijk onderzoek gestart naar grootschalige smokkel van sigaretten. Op 3 november heeft de FIOD twee loodsen en hotelkamers in Breda doorzocht.

In een loods op het industrieterrein Hazeldonk in Breda werden 30 miljoen sigaretten gevonden. Drie mannen (25, 37 en 58) uit Breda en Den Haag en twee mannen (35 en 42) uit België zijn daarbij aangehouden voor verhoor. Zij zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld, maar blijven verdachten. In België werden in de haven van Antwerpen 30 miljoen sigaretten in beslaggenomen.

Het is nog niet bekend voor welk land de sigaretten waren bestemd. Als deze op de Nederlandse markt terecht zouden zijn gekomen, was een bedrag van 14,6 miljoen euro aan accijnzen ontdoken. Alle sigaretten zijn inmiddels afgevoerd en vernietigd.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak handel in sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :