Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhoudingen in onderzoek naar faillissementsfraude

De FIOD heeft op maandag 13 mei drie mannen (76, 62 en 52) aangehouden. Ze worden verdacht van faillissementsfraude. Hun woningen in Geldrop, Haaksbergen en de gemeente Bergen zijn doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na meldingen van de curator. De administratie van de onderneming ontbreekt, hoewel de curator hierom heeft verzocht. In 2021 heeft de rechtbank het faillissement van een onderneming uitgesproken. De drie verdachten zijn achtereenvolgend van 2015 tot en met 2021 bestuurder van de onderneming geweest. De mannen worden van verschillende strafbare feiten verdacht, waaronder het niet voldoen aan de administratieve verplichtingen en het onttrekken van gelden aan de failliete onderneming.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Faillissementsfraude ondermijnt

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61
fiod.persvoorlichting@belastingdienst.nl

Categorie :