Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhoudingen in faillissementsfraude

De FIOD heeft op 15 september een 41-jarige man en een vrouw van 29 jaar aangehouden. Beiden worden verdacht van faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. Hun woningen in Hoogezand zijn doorzocht. Daarbij is onder andere beslag gelegd op administratie.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na aangifte door een curator van faillissementsfraude. Een failliete thuiszorgonderneming weigerde de curator inlichtingen en administratie te verstrekken, ook waren vermoedelijk goederen uit de failliete boedel verdwenen. Het vermoeden is dat deze onderneming door middel van valse facturen ruim 1,5 miljoen  euro aan thuiszorg heeft gedeclareerd bij verschillende zorgverzekeraars en de gemeente. Het geld zou van de bedrijfsrekening naar de privé-rekening van de vrouw zijn overgeboekt en dat werd deels direct contant opgenomen. De thuiszorgonderneming is sinds 13 november 2018 failliet.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Faillissementsfraude ondermijnt
Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Inlichtingen: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :