Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhoudingen in Amsterdam van twee verdachten in witwasonderzoek

Bij een actie van een combiteam van de politie en FIOD op maandag 19 april in Amsterdam zijn een man en een vrouw aangehouden die worden verdacht van witwassen. De verdachten kwamen naar voren in een Rotterdams onderzoek van het Regionaal Financieel Team. Op drie woonadressen in Amsterdam zijn doorzoekingen geweest. Er is beslag gelegd op een woning en administratie.

Bij rechercheurs van een speciaal combiteam ontstond het vermoeden van witwassen na een aantal verdachte stortingen van en naar rekeningen in Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Uit onderzoek van de Belastingdienst was bovendien naar voren gekomen dat de bedragen niet overeenkomen met de opgegeven inkomsten van de verdachten. Hierna is onder leiding van de officier van justitie van het Arrondissementsparket Rotterdam een onderzoek gestart.

Regionaal Financieel Team (RFT)
Het Regionaal Financieel Team is een combiteam van politie en FIOD. Dit team is een van de zes versterkingspijlers uit het Versterkingsplan van RIEC Rotterdam, gericht op de gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit in de regio Rotterdam.

Voor informatie: Herman Opmeer, 06-1860 1769

Categorie :