Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhouding vanwege 2,6 miljoen euro onttrekking in faillissement

De FIOD heeft vandaag een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden wegens verdenking van faillissementsfraude. De man is overbracht naar een cellencomplex in Eindhoven voor verhoor. Tijdens doorzoekingen in zijn woning en twee bedrijfspanden in Veghel is beslag gelegd op de administratie, digitale gegevensdragers en een auto.

Het strafrechtelijk onderzoek startte na een aangifte van faillissementsfraude door een curator. De verdachte was zowel bestuurder en aandeelhouder van meerdere failliete ondernemingen. Ondanks de verzoeken van de curator verstrekte de verdachte onder meer de gevraagde inlichtingen en administratie niet volledig. Ook had de verdachte, volgens de curator, schuldeisers benadeeld door onttrekkingen uit de boedel.

Het onderzoeksteam van de FIOD vermoedt dat verdachte buitensporige uitgaven heeft verricht en boven zijn stand is gaan leven op kosten van zijn bedrijven. De levensstijl werd vermoedelijk bekostigd door onttrekkingen via de bankrekeningen en het aangaan van schulden bij de ondernemingen. Op een gegeven moment waren de bedrijven niet meer in staat om zijn levensstijl te bekostigen. Ze kregen onoverkomelijke betalingsproblemen en hun faillissement werd aangevraagd. Vermoedelijk had de verdachte voor ruim 2,6 miljoen euro wederrechtelijk voordeel door de buitensporige uitgaven en het onttrekken van goederen aan de boedel.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Faillissementsfraude ondermijnt

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Voor informatie: Audrey Nijhof, 06 - 50 100 261

Categorie :