Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhouding in witwasonderzoek

Op 14 maart is een 47-jarige man uit Rheden aangehouden op verdenking van witwassen. Zijn woning en twee opslagboxen in Arnhem en Lunteren zijn doorzocht. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op administratie en een contant geldbedrag van 92.250 euro dat in de woning is gevonden.

Volgens diverse FIU-meldingen heeft de verdachte in de periode februari 2017 tot en met januari 2022 ruim 950.000 euro aan contant geld gestort op zijn bankrekeningen bij verschillende banken. Eveneens neemt hij grote bedragen contant op. De man heeft geen inkomen dat deze hoge contante stortingen en geldopnamen kan verklaren. Het opsporingsteam is dan ook op zoek naar de herkomst van het geld. Vermoedelijk is hier sprake van witwassen.

Ter informatie!  Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :