Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhouding in onderzoek naar illegale sigaretten

De politie heeft op 20 maart bij een controle in een auto sloffen sigaretten zonder accijnszegel aangetroffen en de Douane ingeschakeld. Een adres in de auto leidde naar twee opslagruimten in Deventer. Daar werden ruim 2,8 miljoen illegale sigaretten gevonden. De 53-jarige chauffeur uit Deventer is aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben van illegale sigaretten en het voorhanden hebben van rooktabak op een plaats waar het niet mag.

De FIOD heeft het onderzoek overgenomen. Als de sigaretten op de Nederlandse markt terecht zouden zijn gekomen, dan was de Nederlandse staat ruim 700.000 euro misgelopen.

De FIOD doet strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. De sigaretten worden vernietigd.

Ter informatie!  Aanpak handel in sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van sigaretten en tabak zonder accijns worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :