Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhouding in onderzoek naar illegale sigaretten

Op 16 januari heeft de FIOD een 61-jarig man aangehouden in zijn woning in Swalmen. Hij wordt verdacht van witwassen en het voorhanden hebben van onveraccijnsde sigaretten, verdovende middelen en geneesmiddelen zonder vergunning.

De man was al eerder verdachte in een strafrechtelijk onderzoek. Tijdens een doorzoeking eind maart 2022 werden illegale sigaretten in zijn woning aangetroffen. Na een melding dat de man nog steeds bezig is met de handel in illegale sigaretten is een nieuw onderzoek gestart. Ook gisteren werden tijdens een doorzoeking illegale sigaretten in zijn woning gevonden, alsook 21.000 euro contant geld, harddrugs en erectiepillen. Alles is in beslag genomen, evenals zijn auto.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van sigaretten en tabak zonder accijns worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61
fiod.persvoorlichting@belastingdienst.nl

Categorie :