Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhouding in onderzoek naar handel in illegale sigaretten

Op 30 maart heeft de FIOD een 53-jarige man uit Baexem aangehouden. Hij wordt verdacht van het voorhanden hebben van illegale sigaretten. Zijn woning en een daarnaast gelegen loods, en een woning en garagebox in Swalmen zijn doorzocht. Er is beslag gelegd op 18,4 miljoen illegale sigaretten, 53.000 euro contant geld, een motorboot, een auto, 149 flesjes namaak parfum, 54 merkvervalste jassen en nepviagra. De politie heeft vuurwapens en munitie in beslag genomen.

Het onderzoeksteam is een onderzoek gestart naar een criminele organisatie die zich vermoedelijk bezig houdt met het illegaal produceren, opslaan en transporteren van sigaretten. De loods van de verdachte man is vermoedelijk gebruikt als opslagplaats voor illegale sigaretten, vanwaaruit deze verder werden getransporteerd. Het pand in Swalmen is waarschijnlijk gebruikt als verkooplocatie. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :