Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhouding in onderzoek naar grootschalige fraude met omzetbelasting

Vandaag is een 34-jarige man uit de gemeente Noordoostpolder aangehouden. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrift en het opzettelijk doen van onjuiste aangiften omzetbelasting. De man is overgebracht naar het cellencomplex van het politiebureau in Apeldoorn. Zijn woning is doorzocht en er is beslag gelegd op de fysieke en digitale administratie.

Het strafrechtelijk onderzoek startte na een melding van de Belastingdienst. De verdachte had voor meerdere vennootschappen valse aangiften omzetbelasting ingediend. Het vermoeden bestaat dat de man de vennootschappen oprichtte met uitsluitend het doel er omzetbelastingfraude mee te plegen. Het onderzoeksteam van de FIOD vermoedt dat de verdachte omzetbelasting terugvorderde waarop hij volgens de belastingwetgeving geen recht had. Om deze terugvordering te onderbouwen maakte de man vermoedelijk valse facturen, betalingsoverzichten en bankafschriften en leverde deze aan bij de Belastingdienst. Het team denkt dat de man, door het plegen van omzetbelastingfraude, in zijn levensonderhoud voorzag. Door zijn werkwijze zijn meerdere bonafide ondernemers ernstig benadeeld.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!   Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis.

Meer informatie: Audrey Nijhof, 06 – 50 100 261

Categorie :