Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhouding in onderzoek naar faillissementsfraude

Op 9 november heeft de FIOD een 43-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van faillissementsfraude. De verdachte is overgebracht naar een cellencomplex in Rotterdam. Zijn woning is doorzocht en daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie. Bij de doorzoeking stuitte de FIOD tevens op vermoedelijk merkvervalste voorwerpen, waarop ook beslag is gelegd.

Het strafrechtelijke onderzoek is gestart na een melding faillissementsfraude van de curator van een vermoeden van bedrieglijke bankbreuk. Het onderzoeksteam van de FIOD vermoedt dat de verdachte ruim grote bedragen heeft onttrokken uit de boedel van zijn onderneming. Daarnaast bestaat het vermoeden dat verdachte voor het faillissement een aantal schuldeisers heeft bevoordeeld door ze te betalen, terwijl andere schuldeisers onbetaald bleven.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Faillissementsfraude ondermijnt

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :