Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhouding in onderzoek naar faillissementsfraude in de kozijnenbranche

Op dinsdag 7 juni heeft de FIOD een 48-jarige man aangehouden en doorzoekingen verricht in twee woningen in Enschede. De man wordt verdacht van faillissementsfraude. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op administratie en digitale gegevensdragers.

De FIOD is het onderzoek gestart na aangiften van curatoren van vermoedelijke faillissementsfraude van drie ondernemingen in de kozijnenbranche. De verdachte was de feitelijke bestuurder van deze ondernemingen. Ondanks de verzoeken van de curatoren heeft de verdachte onder meer de gevraagde inlichtingen en administratie niet volledig verstrekt. Uit boekenonderzoeken van de Belastingdienst bij de ondernemingen bleek sprake te zijn van een ondeugdelijke administratie.

Het onderzoeksteam van de FIOD vermoedt onder meer dat klanten van de ondernemingen betalingen hebben gedaan op privébankrekeningen waarover de verdachte kon beschikken. Het vermoeden bestaat dat binnen de drie faillissementen flinke bedragen zijn onttrokken, die niet zijn verantwoord in de administraties van de failliete ondernemingen. Een deel van de klanten heeft een aanbetaling gedaan, maar vervolgens niets geleverd gekregen. Het vermoeden is dat in deze faillissementen sprake is van constructies met als doel de schuldeisers van de failliete ondernemingen te benadelen.

Ter informatie!  Faillissementsfraude ondermijnt

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :