Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Aanhouding in onderzoek naar belastingfraude

De FIOD heeft vandaag een 29-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland aangehouden op verdenking van belastingfraude. Zijn verblijfplaats, loods en kantoor zijn doorzocht. Er is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na een boekenonderzoek van de Belastingdienst. De man is bestuurder van verschillende ondernemingen, waaronder een bedrijf dat busjes en personenauto's verhuurd. De verdenking is dat de verdachte voor deze ondernemingen opzettelijk onjuiste aangiften omzetbelasting heeft ingediend. Opvallend is dat de aangeven omzet en kosten niet aansluiten op de informatie uit de onderzoeken van de Belastingdienst en de FIOD. Ter onderbouwing van de aangiften zijn vermoedelijk valse stukken aangeleverd bij de Belastingdienst.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61
fiod.persvoorlichting@belastingdienst.nl

Categorie :

Op deze pagina