Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhouding in onderzoek naar belastingfraude

De FIOD heeft op dinsdag 19 september een 54-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het opzettelijk doen van onjuiste aangiften omzetbelasting van zijn onderneming. De verdachte, woonachtig in het Belgische Essen, is na verhoor heengezonden. Een bedrijfspand in Roosendaal is doorzocht en er is beslag gelegd op digitale administratie, een bankrekening en een auto.

Het strafrechtelijk onderzoek startte na een boekenonderzoek door de Belastingdienst. De verdachte is bestuurder en aandeelhouder van een financieel dienstverleningskantoor. Uit onderzoek bleek dat verdachte structureel te weinig omzet had aangegeven en afgedragen op de aangiften omzetbelasting. Het totale nadeel voor de Nederlandse staat bedraagt meer dan 200.000 euro.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Er is voor een strafrechtelijke aanpak gekozen, omdat van een boekhouder een voorbeeldfunctie verwacht mag worden ten aanzien van het nakomen van zijn fiscale verplichtingen.

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis.

Meer informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61
FIOD.persvoorlichting@belastingdienst.nl

Categorie :