Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Aanhouding in handel illegale sigaretten

De Douane heeft op 1 maart tijdens een controle in een garage in de gemeente Aa en Hunze illegale sigaretten aangetroffen, waarna de FIOD werd ingeschakeld. Er is een verdachte aangehouden, die na verhoor is heengezonden. De garage is doorzocht, waarin ruim 1,1 miljoen illegale sigaretten, 692 kilo waterpijptabak en ongeveer twaalf kilo tabak lag opgeslagen. De tabaksproducten zijn in beslaggenomen evenals contant geld en een auto.

Wanneer deze sigaretten en tabak op de Nederlandse markt terecht zouden zijn gekomen, was ongeveer 750.000 euro aan accijns misgelopen. De sigaretten en tabak worden vernietigd.

De FIOD doet strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak handel in sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van sigaretten en tabak zonder accijns worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61
fiod.persvoorlichting@belastingdienst.nl

Categorie :

Op deze pagina