Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhouding in faillissementsfraude

Op 19 oktober heeft de FIOD in Apeldoorn een 54-jarige man aangehouden en in Leeuwarden een 50-jarige vrouw. Beiden worden verdacht van faillissementsfraude en de man ook van het niet verstrekken van administratie aan de curator. De woning van de man is doorzocht en er is beslag gelegd op administratie en gegevensdragers.

Het onderzoek is gestart nadat de curator bij de FIOD een melding heeft gedaan van een vermoeden van faillissementsfraude. De verdachte was eigenaar van een schoonmaakbedrijf dat medio 2020 failliet werd verklaard. De verdenkingen zien op het in zicht van dit faillissement goederen en geld uit de boedel te hebben onttrokken. Eveneens zou hij op naam van zijn bedrijf leningen hebben afgesloten en daarvan vermoedelijk twee dure auto’s aangeschaft. Ook heeft de man niet of niet tijdig administratie aan de curator verstrekt.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Faillissementsfraude ondermijnt

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :