Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhouding en doorzoekingen naar verduistering bij supermarkten voor minderbedeelden in Rotterdam

Maandag 27 september is een 50-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Zij is de bestuurder van een stichting die zich inzet om minderbedeelden in de samenleving levensmiddelen te leveren tegen gereduceerde prijzen. In drie woonhuizen en in drie supermarkten van de stichting zijn doorzoekingen geweest en is de inhoud van een kluis doorzocht.

De FIOD doet onderzoek naar de bestuurder en haar stichting. De bestuurder wordt er van verdacht dat zij, met behulp van anderen, geld (omzet) van de stichting verduistert en witwast. Ook pleegt de bestuurder vermoedelijk fiscale fraude omdat zij onjuiste aangiften inkomstenbelasting heeft opgegeven. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De stichting  heeft een onderneming die supermarkten exploiteert die  onder meer voedselproducten verstrekken aan mensen met een kleine beurs. De aangeboden levensmiddelen worden door meerdere leveranciers, meestal gratis, geleverd. Uit onderzoek komt naar voren dat de bestuurder, in samenwerking met meerdere medewerkers, vermoedelijk omzet afroomt en deze deels zelf houdt. Het overige deel wordt verdeeld onder enkele medewerkers. Een aantal van deze medewerkers heeft ook een uitkering.

Het onderzoek is gestart omdat de Belastingdienst de vermoedelijke onjuiste aangiften inkomstenbelasting op het spoor kwam. De bestuurder heeft van de extra inkomsten over meerdere jaren geen opgave gedaan.  Daardoor was de bestuurder in staat een luxe leven te leiden. Zo huurde ze van die extra inkomsten jarenlange een duur appartement en ging ze veelvuldig op vakantie in het buitenland.

Mochten er door het onderzoek problemen ontstaan voor de klanten van de supermarkten, dan kunnen zij zich richten tot de gemeente Rotterdam via het loket Vraagwijzer.

Meer informatie voor de media: Herman Opmeer 1860 1769  

Ter informatie!  Belastingfraude

Belastingfraude is maatschappelijk ontwrichtend en ondermijnt het belastingsysteem. Het is concurrentievervalsend en benadeelt niet alleen de eerlijke bedrijven, maar ook de belastingbetaler.

Categorie :