Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhouding en doorzoekingen na verdenking van ten onrechte indienen suppleties omzetbelasting

Op dinsdag 6 juli 2021 heeft de FIOD in gemeente Halderberge een verdachte aangehouden en een doorzoeking verricht. Dit in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar het ten onrechte indienen van suppleties Omzetbelasting. In het kader van dit onderzoek zijn ook doorzoekingen verricht in Rotterdam en Veenhuizen. Tijdens deze doorzoekingen is er beslag gelegd op administratie en diverse gegevensdragers. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket Zwolle.

Via een aantal rechtspersonen zijn er suppleties omzetbelasting ingediend om zo de Belastingdienst te bewegen geld te storten op de bankrekeningen van betreffende bedrijven. Het totale bedrag liep op tot meer dan 8 miljoen euro. Daarnaast werd er ook voor ongeveer 2 miljoen euro accijnzen terug gevraagd. Door grondig onderzoek van de Belastingdienst kwam naar voren dat de aanvragen werden ondersteund door valse of valselijk opgemaakt facturen. Het geheel speelde zich af in de periode september 2020 – april 2021. Door het onderzoek van de Belastingdienst kon uitbetaling worden voorkomen.

Belastingfraude

Belastingfraude is maatschappelijk ontwrichtend en ondermijnt het belastingsysteem. Het is concurrentievervalsend en benadeelt niet alleen de eerlijke bedrijven, maar ook de belastingbetaler.

Voor informatie: Herman Opmeer, 06 18 60 17 69

Categorie :