Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhouding en doorzoekingen in onderzoek naar fraude met omzetbelasting bij autobedrijven

De FIOD heeft een 40-jarige man uit Amstelveen aangehouden op verdenking van btw-fraude via drie autobedrijven. Van al deze bedrijven is hij aandeelhouder en bestuurder. Bij drie panden zijn er doorzoekingen geweest. Dit betrof een woning te Amstelveen waar de verdachte volgens de gemeentelijke basisadministratie ingeschreven staat en twee woningen van betrokkenen in Almere en ’t Harde. Tijdens de doorzoekingen is er beslag gelegd op fysieke administratie en digitale gegevensdragers waaronder mobiele telefoons, laptops en een iPad. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Na twee boekenonderzoeken van de Belastingdienst werd duidelijk dat de daadwerkelijke aangifte van de omzetbelasting niet strookte met de gemaakte omzet. Herhaalde malen heeft de Belastingdienst gevraagd om een verklaring en/of aanvullende informatie. Dit heeft nimmer plaatsgevonden. Het gevolg is dat de drie BV’s en de aandeelhouder en bestuurder aangemerkt zijn als verdachte.

Meer informatie voor de media: Herman Opmeer 1860 1769  

Ter informatie!  Belastingfraude

Belastingfraude is maatschappelijk ontwrichtend en ondermijnt het belastingsysteem. Het is concurrentievervalsend en benadeelt niet alleen de eerlijke bedrijven, maar ook de belastingbetaler.

Categorie :