Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aanhouding belastingadviseur in onderzoek naar belastingfraude

Vandaag heeft de FIOD een 59-jarige man uit Goirle aangehouden en overgebracht naar een politiebureau in Breda. Hij wordt verdacht van belastingfraude. Zijn woning en een bedrijfspand in Tilburg zijn doorzocht, waarbij beslag is gelegd op fysieke en digitale administratie.

Een melding van de Belastingdienst is aanleiding voor het strafrechtelijk onderzoek van de FIOD. De verdachte man is eigenaar van een belastingadviesbureau. Hij heeft vermoedelijk over een aantal jaren onjuiste aangiften van zijn eigen inkomsten- en omzetbelasting gedaan. Daarnaast voerde de adviseur geen deugdelijke administratie, omdat hij bepaalde facturen niet in zijn administratie heeft opgenomen en bewaard.

Het exacte nadeel voor de schatkist moet uit nader onderzoek blijken, maar het geschatte nadeel bedraagt ongeveer 340.000 euro. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers, bedrijven en zeker ook belastingadviseurs juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61


Categorie :