Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

8 ton contant geld gevonden in witwasonderzoek

Bij een actie van een combiteam van de politie en FIOD op donderdag 24 maart in Schiedam zijn een 58-jarige man en een 61-jarige vrouw aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van witwassen van crimineel geld. Op twee woonadressen in Schiedam zijn doorzoekingen geweest waarbij beslag is gelegd op een geldbedrag van ruim 800.000 euro. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Aanleiding van het onderzoek door het Regionaal Financieel Team naar verdachten was een melding. Bij de rechercheurs van het combiteam ontstond vervolgens het vermoeden van witwassen. Na de aanhouding zijn de verdachten uit Schiedam meegenomen voor verhoor. In de twee woningen is naast de 8 ton ook beslag gelegd op de administratie. Tijdens deze doorzoekingen is gebruikt gemaakt van geldhonden van de Douane. Het integrale afpakteam ConfisQ, een samenwerkingsverband tussen politie, Belastingdienst, FIOD, deurwaarders van de gemeente Rotterdam en het Openbaar Ministerie, heeft ook bijstand verleend.

Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam.

Ter informatie!  Combiteam Regionaal Financieel Team (RFT)

Het Regionaal Financieel Team is een combiteam van politie en FIOD en het Openbaar Ministerie. Dit team is een van de zes versterkingspijlers uit het Versterkingsplan van RIEC Rotterdam, gericht op de gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit in de regio Rotterdam. 

Meer informatie: Audrey Nijhof, 06 - 50 100 261

Categorie :