Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

5 jaar J5

Deze maand bestaat de internationale samenwerking Joint Chiefs of Global Tax Enforcement, ook wel de J5 genoemd, 5 jaar. Na een 'call to action' van de OESO in 2018 hebben de FIOD, IRS-CI (Verenigde Staten), CRA (Canada), ATO (Australië) en HMRC (Verenigd Koninkrijk) het initiatief genomen om de J5 te vormen. Een operationele samenwerking om gezamenlijk de strijd aan te gaan tegen wereldwijde fiscale en financiële criminaliteit.

Ondanks de hindernissen die de coronajaren hebben opgeworpen, zijn de vijf organisaties er in geslaagd om in 5 jaar tijd grensoverschrijdende opsporing gemakkelijker te maken en een breed relatienetwerk op te bouwen met publiek-private partners wereldwijd. De J5 kent daarbij onder meer veroordelingen in de VS en het beëindigen van een bank in Puerto Rico als voorbeelden van mooie resultaten van de samenwerking.

Trots

De FIOD is er trots op om 1 van de oprichters van de J5 te zijn. In het bijzonder op de inspanningen en expertise die onze mensen steken in deze actieve samenwerking. De komende jaren investeren we in de verdere opbouw, het delen van kennis en informatie en de opsporing van fiscale en financiële criminaliteit. We kijken dan ook met vertrouwen naar de toekomst van de J5.

Lees meer over de J5

Op LinkedIn verschijnen de komende weken meerdere berichten over het jubileum van de J5. Volg het account van de J5 om al het nieuws over de samenwerking te blijven volgen: Joint Chiefs of Global Tax Enforcement

Categorie :