Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

3 verdachten aangehouden in onderzoek naar handel in anabolen

In een gezamenlijk actie van FIOD en politie zijn dinsdag 3 verdachten aangehouden in een onderzoek naar de handel in anabolen en medicijnen. Tijdens de actie zijn in totaal 11 woningen en bedrijfslocaties doorzocht. Daarbij is onder andere beslag gelegd op circa 30 duizend euro cash geld, bitcoins, een grote hoeveelheid medicijnen en anabolen en 3 dure auto’s. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Verdachten

Het interventieteam van de FIOD Schiphol startte samen met de politie een onderzoek op twee 31-jarige hoofdverdachten die zich vermoedelijk schuldig hebben gemaakt aan witwassen en overtreding van de geneesmiddelenwet. Zij boden anabolen en geneesmiddelen aan via het internet tegen contante betaling of betaling in bitcoins. De bestelde producten werden per post bezorgd of konden worden afgehaald in openbare gelegenheden zoals snackbars.

Het onderzoek is gestart na informatie van de politie uit een onderzoek naar een poging tot liquidatie.

Doorzoekingen

De FIOD en politie deden doorzoekingen in 9 woningen in de omgeving van Rotterdam, Breda en in Wassenaar. Ook zijn doorzoekingen verricht in een sportschool in Ridderkerk en een schoonheidssalon in Wassenaar. Hierbij werd bijstand verleend door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en werden drugs- en geldhonden van de Douane ingezet.

Tijdens de doorzoekingen is er beslag gelegd op circa 30 duizend euro’s geld, bitcoins, een grote hoeveelheid medicijnen en anabolen, de inventaris van een sportschool, 3 dure auto’s, horloges en sieraden. Ook werden computers en administratie in beslaggenomen. Verder werden wapens en een wietplantage aangetroffen.

Witwassen

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Intensivering afpakken

Een groot deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Of het nu gaat om drugshandel, diefstal of fraude: in alle gevallen is geld de drijfveer van criminelen. Door dit geld van de criminelen af te pakken, raken Politie, Bijzondere Opsporingsdiensten zoals de FIOD en alle andere partners hen op een plek waar het pijn doet: in de portemonnee. De intensivering op afpakken kenmerkt zich door een intensieve samenwerking tussen een groot aantal overheidsdiensten. Het streven is dat alle diensten nog meer integraal gaan afpakken.

Risicovolle middelen

Anabolen zijn gevaarlijk voor je gezondheid. Ze werken lichamelijk en geestelijk verslavend en hebben diverse risicovolle bijwerkingen. Meer informatie vindt u op www.jellinek.nl

Categorie :