Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van FIOD

Afstudeeropdracht HBO: Onderzoekstage HBO Media, Communicatie, Marketing, Creative business

Future Lab NOVA, het innovatieteam van de FIOD, is op zoek naar een afstudeerstagiair(e) die onderzoekt hoe het team sterk gepositioneerd kan worden binnen de organisatie.

Over Future Lab NOVA
Wij zijn het innovatieteam van de FIOD. Samen met rechercheurs maken wij de opsporing ‘future proof’. NOVA experimenteert met nieuwe tools, producten of processen om de opsporing te verbeteren. We gebruiken Design Thinking, Lean Startup en Agile methodes om tot vernieuwing te komen.

Over de Financiële Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD)
Criminelen die geld witwassen. Mensen die zich verrijken ten koste van óns belastinggeld. Óf bedrijven die hun werknemers of leveranciers schaden door faillissementsfraude. Er is altijd iemand de dupe en fraude kent vele gezichten. Komt in het groot en klein voor én in alle lagen van de bevolking. Fraude bestrijden is dan ook van groot financieel én maatschappelijk belang en dat doet de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst.

Afstudeeropdracht:
Als innovatieteam is het van belang om de verbinding met de organisatie te zoeken. Enerzijds om collega’s op de hoogte te brengen van de huidige experimenten en innovatieprojecten. Anderzijds om ideeën voor vernieuwing binnen de organisatie te oogsten, ideeën die kunnen leiden tot waardevolle oplossingen. NOVA is op zoek naar een student die bij ons onderzoek kan doen naar de communicatiemiddelen die wij, als team, het beste kunnen inzetten. Met als doel de naamsbekendheid van het team te verhogen en de werkvloer effectief bereiken.

De vraag aan jou: Hoe kan Future Lab NOVA zich sterk positioneren binnen de FIOD en welke communicatiekanalen zijn hiervoor geschikt?

Zet jij vlogs, blogs, een podcast of gewoon een nieuwsbrief in? Voor ons is innovatie doen! Dit verwachten we ook van jou. Nadat je onderzoek gedaan hebt naar de huidige situatie ben je in staat om je inzichten om te zetten naar (kleine) experimenten, zoals een vlog of podcast. Zo valideer jij of jouw nieuwe ideeën de juiste resultaten boeken. Het eindresultaat van je stage is een gevalideerde communicatieformule die direct uitvoerbaar is door mensen uit het team. Jij levert het team de juiste tools om de communicatieformule uit te voeren en de organisatie succesvol te bereiken.

Functie-eisen

  • Je bent een hbo-student
  • Je hebt voldoende studiepunten om deze stage te kunnen lopen
  • Je bent minimaal 24 tot 36 uur per week beschikbaar
  • Techniek: Licht, apparatuur en uitrusting
  • Software: Adobe Creative Suite, Effecten, montage en editing

Niveau: Bachelor – HBO

Contactpersoon:

drs Alexandra Raven
Innovator FIOD NOVA
06-2574 3549