Ga direct naar de inhoud
FIOD Belastingdienst, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Communicatie bijbaan

26 maart 2021 09:34

Standplaats/regio: Amsterdam (i.v.m. Corona ook deels vanuit huis)
Vakgebied: Communicatie
Uren per week: 16
Niveau: HBO
Periode: 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging
Reageren voor: 11 april 2021
Dienstverband: Tijdelijk

Omschrijving bijbaanopdracht

Het Team Internationale Opsporing en Samenwerking (TIOS) van de FIOD geldt als knooppunt als het gaat om internationale aangelegenheden. In de meeste van de strafrechtelijke onderzoeken die de FIOD uitvoert zitten internationale componenten. Dat betekent dat er samen gewerkt moeten worden met het buitenland en dat het buitenland ook vaker de samenwerking met de FIOD opzoekt. Los daarvan maakt de FIOD deel uit van internationale werkgroepen, worden er buitenlandse delegaties ontvangen en zijn we betrokken bij ondersteunde projecten in het buitenland.

Internationaal is één van de speerpunten voor de komende jaren van de FIOD. Dit betekent dat naast TIOS ook andere onderdelen binnen de FIOD internationaal actief zijn. Om financiële en ondermijnende criminaliteit (zoals belastingcriminaliteit, corruptie, witwassen van geld, financiering van terrorisme, enz.) te bestrijden, is een doeltreffende internationale samenwerking tussen nationale diensten, belastingdiensten en wetshandhavers van cruciaal belang. De uitdaging is om zowel in dit externe netwerk als intern de FIOD heldere communicatie toe te passen zodat iedereen in nieuwe ontwikkelingen  of andere uitdagingen wordt meegenomen.

TIOS zoekt een HBO student die een bijbaan zoekt waarbij de ontwikkeling van communicatietools en innovatieve communicatiemiddelen centraal staat. Op welke wijze kan TIOS maar ook de FIOD op een innovatieve manier het (inter)nationale netwerk goed meenemen in nieuwe ontwikkelingen . Specifieke aandachtspunten zijn hierbij de content op de website, het schrijven van media artikelen, het meedenken bij de TIOS nieuwbrief en het ontwikkelen van nieuw promotie materiaal. We bieden je de mogelijkheid om ervaring op te doen in een internationaal speelveld met ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling.

Deze bijbaan maakt deel uit van een reeks ontwikkelingen waarin TIOS meer op de kaart wordt gezet binnen de FIOD, bij de ketenpartners en ook wereldwijd. Een bijbaan die ons helpt bij de fraudebestrijding van morgen. Een innovatieve manier van het overbrengen van de resultaten maakt dan ook deel uit van de opdracht.

Functie-eisen

  • Je bent gevorderd in een hbo –bachelor opleiding.
  • Je spreekt en schrijft uitstekend Engels en Nederlands.
  • Je hebt goede sociale vaardigheden.
  • Je kunt zelfstandig werken
  • Bij voorkeur ervaring met het onderhouden van een website.
  • Ervaring in internationale projecten is een pre.
  • Affiniteit met IT

Bijzonderheden / details

Voor de bijbaan kijken we altijd - door middel van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)- of je integer bent.

Procedure

Is deze bijbaan de kans om unieke kennis en ervaring op te doen? Stuur dan voor 12 april 2021 een overtuigende motivatiebrief samen met je CV op naar Aisa Nabi-Tangali, aj.nabi-tangali@belastingdienst.nl. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Contactpersoon

Voor meer informatie over deze bijbaan kan je contact opnemen met Helma Citroen, 06-1860 2283.

Geheimhoudingsverklaring

Afhankelijk van de inhoud van de bijbaan zal een geheimhoudingsverklaring moeten worden getekend.